Gedichtenwedstrijd 2020

Het Ministerie van Liefde en Waardering:
In de jaren 80 kwam Hans de Booij met het plan om een Ministerie van Liefde op te richten en hij schreef hier ook een boek over. Helaas is zijn idee geen werkelijkheid geworden. Waarom dan nu het Ministerie van Liefde en Waardering? Het viel mij op, dat er weinig positief nieuws meer gemeld werd. Veel aandacht voor het negatieve en dat was zeer opvallend. Daarom begon ik destijds op 9 december 2016 met de groep op LinkedIn en Facebook met , naar mijn mening, positieve berichten digitaal te verspreiden. Het motto: Liefde is de basis! Blijf jezelf en benadruk het positieve van een ander. Benoem waar een ander goed in is en kijk naar mogelijkheden in plaats van beperkingen! Al gauw bleek dit mensen aan te spreken en werden er leuke win-acties op gestart. Ook kwam er op 17 maart 2017 een gedichtenbundel met de titel; Het Ministerie van Liefde en Waardering: “If you can’t see the sun, be the sun!” Een bundel vol met positieve gedichten met mooie illustraties van de kunstenaar Paul Smidt. Deze bundel wordt uitgereikt aan bekende en minder bekende Nederlanders als waardering voor hun goede werk/daden in onze samenleving. Dit wordt door de ontvangers ook zeer op prijs gesteld. In 2018 volgde er een gedichtenwedstrijd vanuit Het Ministerie van Liefde en Waardering. Deze twee woorden vormden tevens het thema van de gedichtenwedstrijd. De editie van 2019 overtrof alle verwachtingen; vanuit alle landen kwamen er inzendingen; super! Ook in 2020 zal op Valentijnsdag (de dag van de liefde) de winnaar of winnares bekend worden gemaakt. Inmiddels alweer de derde editie. Het thema leeft en spreekt tot de verbeelding; insturen naar rickardesch@hotmail.com, mag nog tot 10 februari 2020. Zonder de steun van InterCity Hotel Enschede, Enschede Promotie en Boekhandel Broekhuis, was deze editie niet mogelijk geweest; dank!!
Op Valentijnsdag 2020 zullen de winnaars/winnaressen op de hoogte worden gebracht. Er zijn drie prachtige prijzen te winnen:
1e prijs:
Een overnachting voor twee personen in het InterCity Hotel Enschede inclusief ontbijt en een verrassing van Enschede Promotie.
2e prijs:
Een overnachting voor twee personen in het InterCity Hotel Enschede inclusief ontbijt.
3e prijs:
Een Broekhuis boekenbon van 25 euro.
Je kunt je inzending sturen naar rickardesch@hotmail.com o.v.v. Ministerie van Liefde en Waardering. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Deze wedstrijd zal op www.schrijverspunt.nl en op Schrijven Online worden gepubliceerd!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Gedichtenwedstrijd 2020

The road to 50!

De Oosttribune Amateurpodje

Uitslag gedichtenwedstrijd Ministerie van Liefde en Waardering

Nieuw begin!

Dankbaar!