Ministerie van Liefde en Waardering (op zomerreces)

Het Ministerie van Liefde en Waardering bestaat al vijf jaar. Niet veel mensen kennen het. Dit is de pagina: https://www.facebook.com/groups/1514771108742002 Je bent van harte welkom! Belangrijk voor deze groep op Facebook: Spreek je waardering voor een ander uit. Liefde is de basis. Blijf jezelf en benadruk het positieve van een ander. Benoem waar een ander goed in is en kijk naar mogelijkheden in plaats van beperkingen! Ik krijg er vaak opmerkingen over; van voor-en tegenstanders. Tegenstanders? Ja, die zijn er ook. Het mooie van dit Ministerie is, dat het alleen maar positief is en dat er geen kosten aan verbonden zijn. Dat gaat ook nooit gebeuren. Het zou mooi zijn, indien men in Den Haag dit Ministerie echt gaat starten. Dat ziet er (zeker nu in deze tijd) helaas niet naar uit... Dus ik blijf er gewoon mee doorgaan! De laatste drie jaren is er ook een gedichtenwedstrijd aan gekoppeld met mooie prijzen uit Enschede (standplaats van het Ministerie van Liefde en Waardering). De laatste tijd heb ik echter niet veel positieve berichten kunnen plaatsen. Het negatieve overheerst overal. Die tendens is al een tijd ingezet. Caroline van der Plas wist het onlangs mooi te verwoorden; de samenleving borrelt als een vulkaan, niet alleen bij de boeren maar ook bij de burgers. Ze heeft gelijk. Juist nu; zijn respect, liefde en waardering nodig! Ook op de televisie en in de media voert het negatieve de boventoon, om over de politiek nog maar te zwijgen. Het goede nieuws is, dat mensen er klaar mee zijn en dat de vakantie eraan komt. Nederlanders weten altijd anderen te helpen, wanneer het nodig is. Wij zijn altijd enorm goed in geld inzamelen voor goede doelen en zijn tot heel veel mooie dingen in staat. Er liggen veel opdrachten voor de echte regering en ik hoop dat ook zij, de directe problemen die er nu zijn met respect en waardering zullen aanpakken.
Hopelijk komt iedereen uitgerust van zijn/haar vakantie terug en kunnen we snel weer leuk en positief nieuws melden. Tot slot wil ik dan ook nog een klein gedicht aan jullie meegeven:

Vakantie

Onthaasten van lichaam en geest kan alleen, wanneer je kort bent weggeweest. Even niets, zonder moeten, geen stress. De zon geeft de wolken geen kans en water en ijs geven ieder de juiste balans.

Fijne zomervakantie en blijf gezond!


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Ministerie van Liefde en Waardering (op zomerreces)

Maak het niet zo moeilijk voor elkaar.

Jubilea

Gedichtenwedstrijd

Enschede

Augustus