Verschil

Bijna was de hoop opgegeven; deze leerling zal waarschijnlijk nooit leren lezen. Onlangs was ik in een klas werkzaam, waar een leerling zat, waarop deze situatiebeschrijving van toepassing was. Nu; een jaar later, was ze toch enorm vooruit gegaan was met lezen. Wat mooi! Alle lof en hulde voor de juf, die dit heeft mogelijk gemaakt. Wat heeft het haar een energie en tijd gekost, maar ze deed het met alle liefde omdat ze zag dat er wel degelijk ontwikkeling mogelijk was. Een jongen die altijd met een persoonlijke begeleider heeft gewerkt in een hele kleine groep, die nu in een grote groep (met 1 docent voor de hele groep) werkt en dit reuze goed doet. Een meisje met zeer zwaar autisme, die zich heel goed ontwikkeld heeft, zeer goed meedraait in een grote groep en duidelijk aangeeft wat haar grenzen zijn. Een jongen met het syndroom van Down, die als onhandelbaar werd bestempeld en nooit tot leren zou komen en die nu gewoon zeer goed mee draait in de groep en ook leest, rekent en schrijft. Een jongen die een vast contract op zijn stageadres verdiend heeft. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit zijn zomaar wat voorbeelden uit het speciaal onderwijs, waarbij de leerlingen hun draai in het leven hebben gevonden en zich positief ontwikkelen richting de toekomst. De docenten en de teams maakten hierbij het verschil! Het bijna onmogelijke, werd zo toch mogelijk gemaakt!
Zo zijn er op menige werkvloer en in je eigen leven vele voorbeelden te vinden. Op 9 december bestond het Ministerie van Liefde en Waardering precies 4 jaar. Een mooie reden om iemand, die bij jou op het werk het verschil maakt, flink in het zonnetje te zetten.
Welke persoon maakt het verschil voor jou of bij jou op het werk? Stuur hier je reacties in en begin januari zal de winnaar/winnares bekend worden gemaakt.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Verschil

The road to 50!

De Oosttribune Amateurpodje

Uitslag gedichtenwedstrijd Ministerie van Liefde en Waardering

Nieuw begin!

Dankbaar!